Παραδοσιακές τηγανίτες
Παλιά ετοίμαζαν αποβραδίς ένα προζύμι και την επόμενη ημέρα έφτιαχναν τις τηγανίτες, που καυτές τις περιέχυναν με ζάχαρη ή μέλι.
Μια απίστευτη λιχουδιά των παιδικών μας χρόνων.
Υπέροχες, λαχταριστές παραδοσιακές τηγανίτες, εύκολη και γρήγορη συνταγή με υλικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
-
αλεύρι-νερό-αλάτι,
-
λάδι για το τηγάνισμα
-
ζάχαρη ή μέλι ή πετιμέζι
Παρασκευή
-
Ανακατεύουμε αλεύρι και νερό να γίνει αραιός χυλός και ρίχνουμε και λίγο αλάτι.
-
Βάζουμε το λάδι στη φωτιά να κάψει.
-
Ύστερα ρίχνουμε με το κουτάλι στο καυτό λάδι μία-μία κουταλιά το χυλό.
-
Τηγανίζουμε τις τηγανίτες και από τις δυο μεριές, τις βγάζουμε και τις τρώμε ζεστές με ζάχαρη μέλι ή πετιμέζι.
-
Τις τρώμε συνήθως για πρωινό όταν είναι νηστεία.
Πηγή(PrasiaOnline): http://prasiaonline.blogspot.com
Εμφανίσεις: 1178