Download Joomla Templates by Cheap Hosting

Παραδοσιακές τηγανίτες

Κατηγορία: Συνταγές Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 Γράφτηκε από τον/την Admin

Παλιά ετοίμαζαν αποβραδίς ένα προζύμι και την επόμενη ημέρα έφτιαχναν τις τηγανίτες, που καυτές τις περιέχυναν με ζάχαρη ή μέλι.

Μια απίστευτη λιχουδιά των παιδικών μας χρόνων.

Υπέροχες, λαχταριστές παραδοσιακές τηγανίτες, εύκολη και γρήγορη συνταγή με υλικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

  • αλεύρι-νερό-αλάτι,

  • λάδι για το τηγάνισμα

  • ζάχαρη ή μέλι ή πετιμέζι

Παρασκευή

  1. Ανακατεύουμε αλεύρι και νερό να γίνει αραιός χυλός και ρίχνουμε και λίγο αλάτι.

  2. Βάζουμε το λάδι στη φωτιά να κάψει.

  3. Ύστερα ρίχνουμε με το κουτάλι στο καυτό λάδι μία-μία κουταλιά το χυλό.

  4. Τηγανίζουμε τις τηγανίτες και από τις δυο μεριές, τις βγάζουμε και τις τρώμε ζεστές με ζάχαρη μέλι ή πετιμέζι.

  5. Τις τρώμε συνήθως για πρωινό όταν είναι νηστεία.

Πηγή(PrasiaOnline): http://prasiaonline.blogspot.com

 

Εμφανίσεις: 1178

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση